Calatorie in Tara Minunilor

Circuit autocar cu plecare din Constanta

 
Transportation
Period 12.05 - 17.05.2019
Special offer
from
 
27526
- transport cu autocarul Constanta - Rasnov - Fagaras - Sighisoara - Slanic Moldova - Covasna - Buzau - Constanta; 5 nopti cazare cu demipensiune; degustare de palinca; intrarea la Salina Targu Ocna

ZIUA 1, Duminica, 12.05.2019,   Constanta – Poiana Marului (410 km)
06,30 Intalnirea cu grupul la Vaporul de la Gara (Constanta).
Vizitam Cetatea Rasnov - una dintre cele mai impresionante şi bine conservate cetăţi din Transilvania. Străjerii, meșterii și ghizii din cetate își întâmpină oaspeții cu legende și artefacte menite să readucă la viață vremurile de glorie ale mândrei fortăreței de pe stânci, neînfrânte de-a lungul veacurilor.
Vizită cu degustare la producător tradițional de pălincă la Râșnov.
Cina si cazare la Pensiunea Flori de Mar 3*,  Poiana Marului.
ZIUA 2, Luni, 13.05.2019, Poiana Marului - Sighisoara (200 km)
Ora 08,00 Mic dejun .
Călătorim la poalele Carpaților spre Șinca Veche pentru a afla secretele mănăstirii rupestre, a cărei vechime este estimată la mii de ani . Legendele şi tradiţiile locului spun că aici au avut loc fenomele paranormale, vise premonitorii şi tot felul de viziuni. Localnicii şi alţii care l-au vizitat susţin că în acest loc visele se îndeplinesc, dacă ai inima curată şi plină de dorinţă şi musai trebuie să fiţi aşezaţi în turnul de unde se vede cerul.
Şinca Veche este şi locul de unde se trage familia marelui istoric şi filolog Gheorghe Şincai, reprezentant al Şcolii Ardelene.
Moara cu Noroc -  veche de peste 130 de ani, cea mai veche din Țara Făgărașului, care încă macină perfect.
Trecem portile Cetatii din piatră şi cărămidă de la Făgăraş , devenita celebră în momentul în care a fost preluată de Mihai Viteazul. Domnitorul a donat-o soţiei sale, Doamnei Stanca, care a locuit un an la Făgăraş. Aşa a ajuns castelul să fie locaţia cea mai căutată pentru balurile Transilvaniei. Publicaţia americană Huffington Post a prezentat un top zece al celor mai frumoase castele şi cetăţi din lume. Fortăreaţa românească ocupă al doilea loc, după castelul Neuschwanstein din Germania.
Nu departe descoperim un loc neștiut de mulți: Castelul de Lut din Valea Zânelor, un loc ce pare desprins din basme.

Ultima oprire este la Biserica fortificata de la Biertan - singura Biserica Fortificată Săsească cu trei randuri de fortificații, motiv pentru care a fost sediul Episcopiei Evangelice Luterane din Transilvania incepand din 1572 timp de 295 ani! Un element inedit este Usa Sacristiei, construită în anul 1515, care are un sistem de închidere in 19 puncte de jur împrejur, fiind premiată la o expozitie din Paris la inceputul anilor 1900.

Cina si cazare la Domeniul Dracula Danes 3*

ZIUA 3, Marti, 14.05.2019, Sighisoara - Slanic Moldova (225 km)
Ora 08,00 Mic dejun.
Turul cetatii medievale Sighisoara - inclus pe lista monumentelor patrimoniului UNESCO, centrul istoric al oraşului Sighişoara este un loc minunat în care să te pierzi timp de ore bune, să explorezi străduţele înguste, să admiri construcţiile impozante sau să te relaxezi la una dintre cafenelele cochete.

Într-un tur de cetate veţi auzi poveşti despre istoria, viaţa social-economică, geografia locului şi cuprinde cele mai importante clădiri monumente istorice, şi anume: Turnul cu Ceas (clădirea simbol a Sighişoarei, azi găzduind Muzeul de Istorie), Biserica Mănăstirii, biserica romano-catolică, Casa cu Şindrilă, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Veneţiană, Strada Şcolii, Scara Şcolarilor, Biserica din Deal, respectiv cele 9 turnuri şi 2 bastioane rămase în picioare până în zilele noastre.

Cina si cazare la Hotel Perla 4*, Slanic Moldova.

ZIUA 4, Miercuri, 15.05.2019,  Slanic Moldova - Covasna (110 km)
Mic dejun.
Salina Targu Ocna - Noua si moderna baza de agrement, am plasata in mina Trotus, la 240 m adancime, ofera conditii optime pentru: relaxare, miscare, tratarea afectinulor respiratorii, reculegere in lacasul sfant al bisericii orodoxe "Sfanta Varvara" si cunoastere in cadrul muzeului sarii. 
In Covasna ne bucuram de o plimbare cu Mocanita pana la Comandau.

Cina si cazare la Hotel Cerbul 3*, Covasna.

ZIUA 5, Joi, 16.05.2019, Covasna - Magura (115 km)

Mic dejun.
Mai poposim cateva ore in Valea Zanelor - locul unde a trait Ileana Cosanzeana, dupa care ne continuam drumul spre lacul de aculumulare Siriu.
Cina si cazare la Complex Turistic Magura 3*.

ZIUA 6, Vineri, 17.05.2019, Magura - Constanta (300 km)

Mic dejun.
Vizitam la Vulcanii Noroiosi (Paclele Mari si Paclele Mici) - unde ne vom bucura de peisaje selenare

Nu putem pleca din Buzau, fara sa ne oprim la o degustare de carnati de Plescoi. De cum treci pragul pravaliei, mirosul mirodeniilor îți trezește toate simțurile. Celebrii cârnați afumați de Pleșcoi, jambonul, slănina, lebărul, jumările, pastrama de oaie și de porc, babicul picant și ghiudemul savuros, ce îți testează papilele gustative,  toate acestea îi așteaptă pe pofticioși la Prăvălia din Pleșcoi .

Loc in camera dubla:            1300 lei/ persoana 

Supliment camera single:       450 lei/ persoana

* transport cu autocarul, cu plecare din Constanta
* 5 nopti cazare cu mic dejun si cina, la hoteluri de 3 si 4 stele
vizitarea obiectivelor turistice din program (intrarile nu sunt incluse)
* turul cetatii medievale Sighisoara (cu ghid local)
* degustare de palinca (3 sortimente) la un producator local din Rasnov
* intrarea la Salina Targu Ocna

Intrarile la obiectivele turistice (taxele sunt orientative si se pot schimba): 

Cetatea Rasnov:                                  12 lei/ adult  ( + urcarea cu tractorasul 5 lei/ pers)
Castelul de lut din Valea Zanelor:            5 lei/ persoana
Cetatea Fagaras:                              

Oferta este calculata la un GRUP DE MINIM 25 persoane.
Excursia se poate achita cu TICHETE DE VACANTA.

 

Rezerva acum

Cetatea Medievala Sighisoara

Fortificarea Cetatii In decursul anilor cetatea Sighisoara nu a fost scutita de vicisitudini, prima fiind marea navalire tatara din 1241, pe cand cetatea inca nu era fortificata. Constructia zidului cetatii, care are o lungime de 950 m, a inceput in 1350. Inaltimea initiala a fost de 4 m, dar in secolul al XV-lea a fost inaltat cu inca 3-4 m. A avut 14 turnuri (care apartineau fiecare cate unei bresle) si 4 bastioane. In prezent mai exista 9 turnuri si trei bastioane, dintre care cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas (Turnul Orelor).

view details